Primarul municipiului Târgoviște anunță condițiile de acces la Târgul de Crăciun. Nu este nevoie de certificat verde

Cristian Daniel Stan, primarul municipiul Târgoviște, a anunțat că accesul la Târgul de Crăciun, amplasat în Piața „Mihai Viteazul” (Casa Sindicatelor), este liberă, nefiind nevoie de certificat de vaccinare Covid-19  sau taxă de intrare. Totuși, masca de protecție este obligatorie.

„Câteva răspunsuri la întrebările primite în ultimele zile de la mai mulți târgovișteni:

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, vom aprinde luminițele de sărbători în tot orașul. Vom avea și surprize frumoase, noutăți față de anii precedenți, pe care vă aștept să le descoperiți.
Totodată, în Piața „Mihai Viteazul” (Casa Sindicatelor), vom avea o zonă frumos amenajată, câteva căsuțe cu dulciuri sau vin fiert. NU, nu vom îngrădi cu garduri zona și NU va fi nevoie de certificat verde pentru a trece pe acolo. Pentru că nu va fi un „târg” în sensul legal reglementat care să impună accesul pe bază de certificat verde.
Înțeleg multe dintre măsuri (chiar eu le-am promovat, aici), dar nici nu putem să fim atât de obtuzi încât să interzicem accesul unor părinți și copii, în exterior, cu mască, pe o suprafață generoasă. Adică pot să-și cumpere shaorma de la tejghea sau pizza la stradă, dar să le interzicem să treacă prin piață și să-și ia o turtă dulce? Absurd.
Așa că, răspunsul acesta este: nu va fi îngrădire și nu va fi solicitat certificat verde pentru acest spațiu. Vom fi responsabili, vom avea grijă de noi și ne vom bucura de această perioadă.”

Lasă un comentariu