blog-image

Nu mai e de gluma!!! Un val de aer siberian lovește România.

Un val de aer siberian loveşte România şi ne pregătim de o vreme ca de început de iarnă. Temperaturile vor scădea până la pragul îngheţului, chiar şi în timpul zilei. Pe creste va fi viscol, iar în sudul ţării ar putea apărea primii fulgi de zăpadă. Meteorologii vorbesc şi despre fenomenul de inversiune termică. La munte, în aceste zile e mai cald decât la câmpie. Din acest motiv, în zonele joase, sunt dimineţi cu ceaţă densă. 

 

Meteorologii vorbesc şi despre o inversiune termică. Dimineaţa, la munte, temperaturile au fost mai ridicate decât în zona de câmpie unde, ceaţa a menţinut aerul rece şi umed.

ALINA SERBAN, meteorolog ANM: Vom asista la un proces de răcire a vremii. În toate regiunile se va resimţi până la sfârşitul acestei săptămâni.

Valul siberian lovește joi

Răcirea semnificativă a vremii va fi simţită abia de joi, când aerul rece siberian ajunge în România. El va aduce, mai întâi în estul ţării, temperaturi la pragul îngheţului, chiar în timpul zilei, mult sub cele normale pentru această perioadă.

ALINA SERBAN, meteorolog ANM: Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele mai înalte, spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane.

La munte va fi iarnă în toată regula, cu ninsoare şi viscol, iar stratul de zăpadă va depăşi 10-15 centimetri. Mai cald va rămâne doar în vest, unde se mai pot atinge 15 grade şi în zilele următoare.

Posibilă ninsoare la București

Dacă marți, în Bucureşti vor fi 9 grade, spre finalul săptămânii, temperatura va coborî la 6 grade, iar noaptea, odată cu temperaturile negative, am putea vedea şi primii fulgi de zăpadă. Meteorologii spun că, săptămâna viitoare, va fi iarnă autentică.

Vremea rece va rămâne în România până la sfârşitul lunii, aşa că zilele de minivacanţă dintre sărbătoarea Sfântului Andrei şi 1 decembrie ar putea veni cu ninsori  atât la munte, cât şi în sudul ţării.

 

citeste mai multe aici

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Spiko de SpiceThemes