Groază la Slănic, după ce un munte de sare de zeci de tone s-a prăbuşit în salină.

Panică în această dimineaţă la Slănic, după ce un bloc de sare de câteva zeci de tone s-a prăbuşit în Mina Carol de la salină. Muntele de sare s-a desprins și a căzut într-o galerie, trepidațiile și zgomotul fiind resimțite puternic de localnici.

 

„Am simțit prăbușirea, chiar m-am uitat la televizor să văd dacă este cutremur. A fost de intensitate foarte mare, și zgomotul foarte puternic. Toată zona minei turistice este în pericol de prăbușire. Chiar la îmbarcarea microbuzelor, sunt tasări foarte mari, de mult timp, accesul fiind restricționat pentru toată parcarea”, ne-a scris un localnic.

Omul spune că la începutul anului a fost o prăbușire uriașă la Ocna din vale, tot în apropierea fostului lift pentru turiști, în urma căreia s-a format un crater uriaș. Acel crater este un adevărat pericol, pentru oameni și animale, explică prahoveanul.

 

Reprezentanții minei din Slănic au confirmat incidentul. Spun că prăbuşirea s-a produs într-o mină veche, care nu mai este exploatată de ani buni.

„În mina Carol, care este închisă, s-a desprins un bloc de sare cunoscut sub denumirea de Moldova. Zgomotul a fost resimțit în centrul orașului, dar nu există niciun pericol. Activitatea de exploatare și cea turistică nu au fost afectate”, a declarat pentru presa locală liderul de sindicat Alexandru Drăgoi.

 

sursa: observator.tv

Lasă un comentariu