SE SCHIMBĂ VREMEA. COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU DE VÂNT ȘI NINSORI

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben și cod portocaliu de vânt puternic în rafale și ninsori viscolite la munte. Codul galben este valabil în intervalul : 23 octombrie, ora 22 – 24 octombrie, ora 22:00. La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea.

La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură. În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 24 octombrie, orele 12 – 19. Fenomene vizate: rafale puternice ale vântului.
Zone afectate: Teleorman, Giurgiu;
În intervalul menționat, în județele Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

Lasă un comentariu