Impozitarea multinationalelor in statul in care isi realizeaza profitul


23 octombrie 2018

Ţara noastră va implementa Directiva UE care priveşte plata impozitului de către multinaţionale în statul unde îşi realizează profitul, a anunţat, ieri, după şedinţa de Guvern, premierul Mihai Tudose.

Oficialul a menţionat, citat de News.ro, că aceasta este o măsură compensatorie pentru renunţarea la impozitul pe cifra de afaceri, scopul fiind evitarea diminuării bazei de impozitare de către companiile care încearcă să eludeze statul român la plata contribuţiilor.

Tudose a explicat că Executivul a renunţat la ideea impozitului pe cifra de afaceri, dar că ideea ca firmele care încearcă să evite taxarea nu va fi abandonată: „În programul de guvernare (n.r. impozitul pe cifra de afaceri) a fost pus nu ca scop în sine, ci ca mijloc, de a încerca să evităm anumite zone în care anumiţi actori economici pur şi simplu au impresia că sunt mai dibaci ca noi. Până acum le-a ieşit. Vom avea grijă să nu le mai iasă de acum încolo„.
Domnia sa a afirmat că una dintre soluţii este implementarea Directivei Europene care luptă împotriva „diminuării fără just temei a bazei de impozitare” şi care are, în subsidiar, prevederi precum cea privind plata impozitului acolo unde se face profitul, scrie bursa.ro

Lasă un răspuns