DIICOT a prins mai mulți traficanți de droguri în timp ce vindeau 20 de kilograme de canabis pe un câmp din Dâmbovița

Foto DIICOT. Inquam Photos/George Calin

 

Polițiștii și procurorii au destructurat o rețea de traficanți de canabis, formată din zece cetăţeni români. Parte dintre suspecți au fost prinşi în flagrant, pe un câmp din Dâmboviţa, după ce ar fi vândut 20 de kilograme de cannabis. Anchetatorii arată că, la scurt timp, aproape de zona în care au intervenit inițial, au mai fost depistați, tot în flagrant, alte trei persoane, dintre care doi minori, transportând aproape 6 kilograme de canabis, cantitate destinată tot comercializării.

 

„La data de 27.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 10 inculpaţi, cercetați pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată”, a transmis, sâmbătă, DIICOT, într-un comunicat de presă.

 

Sursa citată a precizat că, în cursul lunii octombrie, o rețea de traficanți de droguri formată din 10 cetățeni români, a deținut, depozitat şi transportat în vederea vânzării, pe raza judeţului Dâmbovița, cantități de droguri de risc și de mare risc, prin intermediul unui inculpat fiind negociată vânzarea unei cantități de 20 de kilograme de cannabis, pentru suma de 80.000 de euro (4.000 de euro/kilogram), respectiv a unei cantități de cocaină.

 

„Astfel, la data de 26.10.2023, cinci dintre inculpaţi au fost prinși în flagrant, într-o zonă extravilană a unui sat din județul Dâmboviţa, imediat după ce, unul dintre unul dintre aceştia, conform înţelegerii prealabile cu ceilalţi membrii din reţeaua de traficanţi, a comercializat cantitatea de aproximativ 20 kilograme cannabis”, a mai transmis DIICOT.

Potrivit procurorilor, la scurt timp, în proximitatea zonei în care au intervenit organele de urmărire penală, au fost depistați, tot în flagrant, alți trei inculpaţi, dintre care doi minori, transportând cantitatea de 5,95 kilograme cannabis, destinată și aceasta comercializării.

 

„Ulterior, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Dâmbovița, inclusiv la o fermă şi la sediul unei societăţi comerciale, fiind identificate și ridicate alte 7 kilograme cannabis, telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, grindere, precum și alte mijloace de probă”, au mai precizat procurorii.

 

În cursul zilei de sâmbătă a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

 

 

Lasă un comentariu