Vremea în Dâmbovița. Temperaturi oscilante

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni arată, în zona județului Dâmbovița, vreme oscilantă cu temperaturi maxime se vor încadra între 18 și 20 de grade, în medie regională, până pe data de 20 aprilie. La finalul acestei săptămâni va avea loc o încălzire a vremii, ce va determina, pe 22 aprilie, o medie a maximelor di00urne de 23 de grade.

De săptămâna viitoare, regimul termic diurn va avea ușoare variații și se va concretiza prin valori medii cuprinse, în general, între 20 și 23 de grade, cu o tendință de scădere, spre 18 grade, către 29 aprilie. Temperaturile minime vor avea mici variații pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și se vor situa, în medie, între 6 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori pe 21 aprilie și cele mai ridicate în jurul datei de 26 aprilie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24 – 29 aprilie.

La munte, vremea va fi caldă la începutul intervalului, când se vor înregistra maxime termice de 14 grade, în medie, apoi se va răci ușor, astfel încât, până pe 20 aprilie, vor fi valori medii diurne de 8…9 grade, apropiate de normele perioadei. Ulterior, valorile termice diurne vor crește din nou și, începând cu data de 21 aprilie și până spre 29 aprilie, se vor situa între 10 și 12 grade, cu o ușoară tendință de scădere, spre 8 grade, în ultimele zile. Temperaturile minime vor fi de 5…6 grade la începutul intervalului, iar între 19 și 21 aprilie vor scădea spre 0 grade, în medie. În intervalul 22 – 29 aprilie regimul termic nocturn va fi relativ constant și se va caracteriza prin valori medii de 2…3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va crește pe 18 și 19 aprilie, dar și între 23 și 29 aprilie.

Lasă un comentariu