DESTIN ULUITOR: Ionuț Petre a luat la Medicină! BĂIATUL CRESCUT DE BUNIC ȘI SPRIJINIT DE ASOCIAȚIA COMUNITARĂ G.Ă.E.Ș.T.I. ARE UN VIITOR STRĂLUCIT!

Aceasta este una dintre cele mai emoționante povești pe care le-am scris în ultimul timp și este despre curaj, ambiție, depășirea limitelor, dar și despre miracolele pe care le face bunătatea și solidaritatea umană.

Ionuț Petre este un copil minunat, care de la vârsta de 6 luni a fost crescut de bunicul matern, în Butoiu de Jos. Încă de mic, a muncit în gospodărie și a învățat. În clasa a IX-a, la Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești, a fost remarcat de diriginta lui, prof. Andreea Ratea, care a luat legătura cu Alexandru Dincă, sufletul Asociației Comunitare G.Ă.E.Ș.T.I.. Acesta, practic, l-a ajutat pas cu pas, integrându-l în senzaționalul proiect „Casa Speranței și a Bucuriei”, care face enorm pentru copiii deosebiți din întreaga zonă. Ionuț a avut un vis mare, care astăzi a devenit realitate: să intre la Medicină, iar apoi să devină medic pentru a ajuta oameni. Și-a mărturisit această dorință arzătoare într-o vacanță la mare, prima din viața lui, oferită de Alexandru Dincă, cu sprijinul antreprenorilor găeșteni Oana și Cosmin Voevodschi.

Ionuț a avut un vis, pe care îl transformă în realitate, iar în drumul lui apar persoane care îi întind mâini de ajutor în acel mod care te face să exprimi: „Dumnezeu lucrează prin oameni”.

 

Profesorii lui i-au oferit meditații gratuit, Alexandru Dincă l-a susținut necondiționat și i-a fost alături, iar acum un reputat profesor universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, conf.univ.dr. Alin Demetrian, s-a oferit să-l ajute pe perioada facultății și a rezidentiatului, după ce i-a aflat povestea extraordinară.

Redăm mai jos mesajul integral postat de Alexandru Dincă:

„Buna ziua, oameni buni si frumosi.

De astazi avem printre noi si un viitor medic. Ionut Petre este student la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova. Felicitari Ionut si mult succes in viitoarea ta experienta de viata. Suntem mandri de tine si de reusita ta. Esti un tanar cu foarte mult bun simt si cu o dorinta de a reusi uimitoare. Multumesc pentru increderea pe care ne-ati acordat-o atat tu cat si familia ta, multumim bunicului tau si unchilor tai care te-au sustinut si au crezut in tine.

Mulțumim, pe aceasta cale, cadrelor didactice ce au fost alaturi de tine, te-au consiliat, ti-au ghidat pasii inca de la intrarea la colegiu si te-au pregatit benevol pentru acest important examen, si anume doamnei diriginte Ratea Andreea, doamnei profesoare de biologie Mihaela Petrisor si bineinteles doamnei profesoare de chimie Constantinescu Nicoleta.

Multumesc colegilor si prietenilor mei ce l-au sustinut pe toata perioada colegiului pe Ionut si bineinteles doamnei Mariana Ionescu, care ne-a sustinut jurnalistic toate actiunile si activitatile asociatiei. Multumesc Iulian Matache pentru ca ai mers impreuna cu noi pentru a-l susține, a-l motiva si a-i da incredere prietenului tau.

Citeste mai multe aici